سفارش تبلیغ
صبا ویژن

شبکه های مجازی معروف

شبکه های مجازی معروف

این شبکه ها در ابتدا با هدف «ارتباطات» ایجاد شدند ولی در نهایت به عاملی در جهت پخش و کنترل «اطلاعات» منجر شدند

در حال حاضر شبکه های اجتماعی مجازی فعالی همچون فیس بوک ، توییتر ، مای ساپیس ، اورکات وجود دارند.

یکی دیگر از نکات مهم تاثیر گذاری متقابل سایبر و مخاطبش در شبکه اجتماعی ، این مسئله است که در ظاهرحجم زیادی از  محتوای این شبکه های اجتماعی توسط مخاطبین و اعضا تولید می شود ، اما جهت دهی موضوعات و حتی بالا بردن و جنجالی کردن این موضوعات می تواند در دست صاحبان این شبکه ها باشد.

خیلی از اوقات برخی از موضوعاتی که شاید بسیار عادی به نظر برسد در مقاطع زمانی به جنجال های شبکه ای یا در اصطلاح طوفانهای شبکه ای تبدیل می شوند.

همچنین صاحیان این شبکه ها در کشورهای هدف از این شبکه ها به عنوان بدیلی برای سایت های خبری و تحلیلی استفاده کرده و سعی در گسترش اخبار شفاهی و شایعات در مواقع بحرانی دارند. 
برای مثال صفحات مختلفی که در فیس بوک در ناآرامی های سوریه و یا لیبی با موضوع اخبار شفاهی راه اندازی شد می تواند نمونه های خوبی باشد.

همچنین بسیاری از گروهها و مراکز مهم با ایجاد صفحه ای در این گونه شبکه های اجتماعی بخصوص فیس بوک با بالا بردن اعضا و تعداد لایک (نماد محبوبیت) سعی در نمایش قدرت تعداد مخاطبان خود دارند.

بانک های اطلاعاتی دیجیتال :

یکی دیگر از ابعاد فضای سایبر را می توان بانک های اطلاعات دیجیتال دانست که این بانک ها مخصوصا در قالب کتابخانه های دیجیتال ظهور و بروز دارند . شاید با شروع پدیده گوشی های هوشمند دست اندرکاران این فضا خیلی دوست داشته باشند تا مطالعه سایبری جایگزین مطالعه سنتی و مکتوب بشود.

میزان رشد کتابخانه ها و بانکهای دیجیتال در سالهای اخیر ، دسترسی سریع و آسان ، ایجاد نرم افزارهای مختلف برای دانلود فایل ها به صورت سریع خود شیوه های تسهیل کننده مطالعه دیجیتال است.

مخاطبان بسیاریشاید در قدیم به علت عدم دسترسی به یک کتاب و یا یک گزارش موفق به خواندن آن نمی شدند اما در فضای سایبر با گذاردن یک لینک ساده از فیال دانلود کتاب و یا راه اندازی یک کتابخانه دیجیتال می توان بدون صرف بسیاری از هزینه های سنتی یک کتابخانه 24 ساعته بودن تعطیلی داشت که افراد زیادی به راحتی از سراسر دنیا به ان مراجعه کرده و کتابهای مختلف را دریافت کنند.

 

اما در این وجه نیز شاید صاحبان فضای سایبر بدون چشم داشت این کار را انجام ندهند برای نمونه شاید در قدیم دسترسی به موضوعات و کتابهای مورد مطالعه مردم دنیا بسیار کار سخت و پرهزینه ای بود اما در کتابخانه ها و بانک های دیجیتال تعداد دانلود و ای پی های دانلود کننده به راحتی در اختیار صاحبان این فضا است و در آینده ای نه چندان دور صاحبان این فضا خواهند دانست که ذائقه مطالعاتی مردم دنیا به چه سمت و سویی خواهد رفت.

در این بانک های اطلاعاتی نیز مانند وب سایت ها تاثیرات معمولا یک طرفه و از بانک دیجیتال به مخاطب است . مخاطبان این وجه از فضای سایبر نسبت به بقیه مخاطبان با سوادتر و از لحاظ اماری کمتر به نظر می رسند. سرمایه گذاری در این بعد از سایبر می تواند به پرورش نخبگان تحت کنترل هر دسته ای کمک شایانی بکند .

 هر فرهنگ وتمدنی که بتواند جلوه های خود را که بیشتر دز کتابهای آن فرهنگ تجلی دارد را به زبانهای مختلف ترجمه و یهتر و آسانتر در این بانکها قرار دهد می تواند نخبگان بیشتری از جهان را با فرهنگ خود آشناتر کند. این تاثیر گذاری بسیار طولانی و بر افراد محدودتری است اما به شدت عمیق و بر افراد تاثیرگذارتزی می باشد.

نشر دیجیتال :

دنیای سایبر با پویایی و سرعت بالای خود تحولاتی شگرف در دنیای انتشارات نیز به وجود آورده است اگر در قدیم چاپ یک کتاب مدتها طول میکشد و بعد از آن انتقال آن از یک کشور به دیگر کشورها مستلزم زمان و هزینه بود ، امروزه فضای سایبر با ایجاد کتابهای الکترونیک ، نشریات دیجیتال و چند رسانه ای های مختلف سرعت نشر افکار و عقاید علمی و تدوین شده را چندین برابر کرده است.

بسیاری از گروههای کوچک و نخبه با کمترین هزینه برای دسترسی به اهداف خود از این گزینه در فضای سایبر استفاده می کنند . انتشار نریات دیجیتالی که با یک کامپیوتر و داشتن محتوا نیاز به هزینه دیگری نیست . پخش انواع کلیپ ها و محتواهای صوتی و تصویری در فضای سایبر می تواند راه خوبی برای بقای این گروههای کوچک باشد.

نشر دیجیتال از جنبه های بسیار مهم وب 2 می باشد
 که در کشور ما چندان مورد توجه نیست

در این وجه میتوانیم شاهد رقابت گروههای مختلف برای تاثیر گذاری بر مخاطبان باشیم ممکن است در این بخش هزینه تولید محتوا مخصوصا در امر کتاب بالا باشد اما مشکل هزینه های چاپ  ، انبار کردن و توزیع و حتی مشکل مجوزهای نشر به نوعی رفع شده است.

اما صاحبان سایبر در این موضوع نیز یکی از برندگان هستند ، دیگر لازم نیست هزینه های کلان برای رصد و جمع آوری کتابهای منتشر شده صرف شود . نویسنده  خود فایل اثر خود را در این فضا منتشر کرده و تعداد استقبال و نظرات دیگران هم پیرامون ان مشخص میشود.